Megjelent a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2022-es pályázata

A Technológiai és Ipari Minisztérium tizennegyedik alkalommal 2022-ben is meghirdeti a „Kerékpárosbarát” pályázatokat, amelyek az önkormányzatok és munkahelyek tavalyi évben megvalósított egyedi kerékpáros kezdeményezéseit, intézkedéseit és fejlesztéseit díjazza.

A kerékpárosok igényeivel közvetlenül is találkozó önkormányzatok és vállalkozások hozzájárulnak a kerékpározás szélesebb körben történő népszerűsítéséhez, különösen az egyéni autóhasználat helyett a közösségi illetve, a nem motorizált közlekedés – azon belül is a munkahelyre történő kerékpározás – térnyerésének elősegítéséhez.

A minisztérium ezért ösztönzi a településeket, cégeket, közintézményeket a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakítására. A közlekedésért felelős tárca célja, hogy a pozitív kerékpárosbarát példákat, megoldásokat felkutassa, tapasztalataikat feldolgozza, illetve mintaként átadja, továbbá, hogy jutalmazza a rendszerszerű fejlesztéseket.

A „Kerékpárosbarát” címre: község, nagyközség, város, megyei jogú város és fővárosi kerület kategóriákban pályázhatnak a települések, továbbá multinacionális vállalat, nagyvállalat, kis-és középvállalkozás, illetve közintézmény kategóriákban a munkahelyek. A „Kerékpárosbarát” fokozatot elnyert pályázók oklevelet, a címnyertesek táblát is kapnak a cím megjelölésével.

A „Kerékpárosbarát Település” és „Kerékpárosbarát Munkahely” címekre 2022. szeptember 30-ig adhatják be nevezésüket a pályázók.

Eredményhirdetésre várhatóan 2022. november végén kerül sor.

A pályázat IDE KATTINTVA érhető el.

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

Nyomtatás